“Het is onze ambitie om alle Amsterdammers met een beperking onderdeel van de stad te laten zijn.”

 • 107_1.innovatie_slider-5598x281

  2017: gedeelde ruimte voor sociale innovatie

  De Omslag, met haar netwerk, heeft een rol als aanjager van vernieuwing, daar waar het gaat over participatie en inclusie in Amsterdam. We organiseren daar ruimte voor. Inhoudelijke thema’s en vraagstukken vormen de belangrijkste richting voor de invulling van die ruimte. We zetten ons in 2017 opnieuw hard in voor een open samenwerking met alle betrokkenen.

  lees meer

 • 113_1.tno-onderzoek-slider

  Onderzoek naar participatie-interventies afgerond

  TNO heeft in opdracht van de gemeente Amsterdam en De Omslag onderzoek gedaan naar interventies die de participatie van mensen met een ernstige arbeidshandicap versterken. Er is gekeken of mensen die deelnamen aan alle interventies beter af waren dan vooraf. Een van de conclusies is dat de zelfredzaamheid verbetert op het gebied van lichamelijk en psychisch welzijn, maatschappelijk en financieel.

  lees meer

 • 114_1.netwerk_slider

  lokale inzet

  De gemeente heeft De Omslag gevraagd om haar netwerk en expertise ook lokaal in te zetten voor participatie van mensen met een beperking. De afgelopen drie maanden werkte De Omslag een plan van aanpak uit. We hebben de wensen en vragen op stadsdeel- en wijkniveau opgehaald. We hebben een aantal activiteiten ontwikkeld die we samen met de allianties wijkzorg en / of stadsdelen kunnen inzetten om de participatie van kwetsbare groepen op stadsdeel- en wijkniveau te versterken.

  lees meer

 • 109_1.m1000127-slider-720x350-zw

  sociale kaart voor participatieaanbod

  Als beheerder van dé sociale kaart voor participatieaanbod, zorgt De Omslag voor aansluiting tussen Jekuntmeer.nl en initiatieven omtrent het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Dit jaar wordt Jekuntmeer.nl, als stedelijk online platform voor participatieaanbod voor mensen met een beperking, uitgebreid met informeel zorgaanbod en aanbod voor de jeugd.

  lees meer

 • 110_1.11012016_deomslag_031

  Meet & Greet XXL & Specials

  Wegens groot succes afgelopen jaar, werken we graag opnieuw samen met Onbeperkt aan de Slag om ontmoetingen tot stand te brengen tussen bedrijfsleven en mensen met een beperking. Dat doen we door samen Meet & Greet Specials te organiseren én met een XXL-evenement in november.

  lees meer

De Groene Golf actieonderzoek

De Groene Golf is een actieonderzoek. Voor dit focusexperiment hebben we een speciale projectpagina ingericht. Het doel van de Groene Golf is te komen tot structurele oplossingen voor belemmeringen bij het zetten van stappen in participatie.

lees meer

jekuntmeer

De website jekuntmeer.nl geeft een vrijwel compleet online overzicht van de mogelijkheden voor leren, werken en doen in Amsterdam, Utrecht en Leiden en omstreken.

lees meer

sociale zaken

Sociale firmas en projecten kunnen producten en diensten leveren van hoge kwaliteit tegen lagere publieke kosten. Wat zij daarvoor nodig hebben? Klanten en opdrachtgevers!

lees meer

nieuwsbrieven

Hieronder treft u een overzicht van de onlangs verschenen nieuwsbrieven. Wilt u ook onze nieuwsbrieven voortaan ontvangen? Gebruik dan het formulier hieronder.

Om de nieuwsbrief van jekuntmeer.nl te ontvangen, kunt u zich op de site inschrijven.

zinvolle zaken, special De Groene Golf, mei 2017 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

zinvolle zaken, april 2017 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

zinvolle zaken, februari 2017 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

bekijk alle nieuwsbrieven

tweets

agenda

26 juni 2017 (11:00 – 13:00)

Netwerkbijeenkomst Participanten

Netwerkbijeenkomst met lunch, voor directies en bestuurders van de bij De Omslag aangesloten organisaties. Onderwerp: Allianties wijkzorg van start.

Uitnodiging en agenda ontvangen de deelnemers per e-mail
Contactpersoon: Jeanice Westerhout

Locatie:
WG Plein 289, 1054 SC Amsterdam

lees meersluit

naar agenda

Site by Alsjeblaft!