“Het is onze ambitie om alle Amsterdammers met een beperking onderdeel van de stad te laten zijn.”

 • 100_1.opening-slider

  Aftrap actieonderzoek De Groene Golf

  Op 13 oktober jl. vond in de Meevaart de drukbezochte kick-off plaats van actieonderzoek De Groene Golf. Corine van de Burgt en Ronald Venderbosch verzorgden de officiële aftrap van het focusexperiment.

  lees meer

 • 97_1.gsef-closing-plenary-720x350

  GSEF: think global, act local

  De Omslag was uitgenodigd om op het wereldcongres Global Social Economy Forum (7-9 september) een presentatie te houden. Tijdens het congres waren lokale overheden en belanghebbenden in de sociale economie bijeen in Montreal om als bondgenoten bij te dragen aan sociale economie en het versterken van slimme en duurzame steden.

  lees meer

 • 96_1.leren-en-innoveren

  Klikboek leren & innoveren

  De Omslag was initiator van het project Leren en Innoveren dat in 2015 werd uitgevoerd om beter zicht te krijgen op de voorwaarden en werkwijzen die (zorg)instellingen en medewerkers ondersteunen bij het versterken van burgerkracht en inclusieve wijkontwikkeling. Het leverde veel op waaronder een praktische handreiking in de vorm van een klikboek.

  lees meer

 • 94_1.allemaal-ambities-slider-omslag-website

  De Amsterdamse Participatiemarkt beweegt je

  Save the date!

  Op dinsdag 1 november 2016 vindt voor de elfde keer de Amsterdamse Participatiemarkt plaats. De marktplaats voor mogelijkheden strijkt net als vorig jaar neer in De Hallen in Amsterdam-West. In de Hannie Dankbaarpassage om precies te zijn.

  lees meer

 • 84_1.dialoog_website

  dialoog #01 sociale zaken

  De Omslag verbindt en doet dat sinds eind 2012 ook in dienst van sociale firma’s. Nu de projectfase van het versterken van sociale firma’s voorbij is, delen we graag onze kennis en ervaring. Dat doen we met het boekje Dialoog #01.

  lees meer

participatiemarkt

De Amsterdamse Participatiemarkt is bijna niet meer weg te denken uit de stad. De markt is dé plaats waar vraag en aanbod op het gebied van leren, werken en doen samenkomen.

lees meer

jekuntmeer

De website jekuntmeer.nl geeft een vrijwel compleet online overzicht van de mogelijkheden tot leren – werken en doen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Leiden.

lees meer

sociale zaken

Sociale firmas en projecten kunnen werk en dagbesteding bieden tegen lagere publieke kosten. Wat zij daarvoor nodig hebben? Klanten en opdrachtgevers!

lees meer

nieuwsbrieven

Hieronder treft u een overzicht van de onlangs verschenen nieuwsbrieven. Wilt u ook onze nieuwsbrieven voortaan ontvangen? Gebruik dan het formulier hieronder.

Om de nieuwsbrief van jekuntmeer.nl te ontvangen, kunt u zich op de site inschrijven.

zinvolle zaken, oktober 2016 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

zinvolle zaken september 2016 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

zinvolle zaken juli 2016 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

bekijk alle nieuwsbrieven

tweets

agenda

31 October 2016 (11:00 – 13:00)

Netwerkbijeenkomst Participanten

Netwerkbijeenkomst met lunch, voor directies en bestuurders van de bij De Omslag aangesloten organisaties.

Albert Jan Kruiter is oprichter en actieonderzoeker van het Instituut voor Publieke Waarden en schrijft over actuele vraagstukken. Participanten van De Omslag bevinden zich over het algemeen midden in de ‘Verbouwing van de verzorgingsstaat’ en zijn zonder uitzondering partner van een ‘reflexoverheid’.

Alle participanten zijn uitgenodigd uit om uw praktijk en visie hierop te delen met die van Albert Jan Kruiter in de netwerkbijeenkomst op donderdag 31 oktober.

De uitnodiging en agenda ontvangen de deelnemers per e-mail.

Contactpersoon: Jeanice Westerhout

Locatie:
WG Plein 289, 1054 SC Amsterdam

lees meersluit

1 November 2016 (10:00 – 16:00)

Participatiemarkt 2016

Kijk voor meer informatie op participatiemarkt.nl.

Locatie:
De Hallen

lees meersluit

1 November 2016 (10:30 – 13:00)

Inspiratiesessie sociaal ondernemen

Kennis delen, verbindingen tot stand brengen en netwerken zijn belangrijke pijlers voor De Omslag. Tijdens de Inspiratiesessie sociaal ondernemen op de Amsterdamse Participatiemarkt doen we alle drie, samen met de genodigde bedrijven en participanten.

Bedrijven van 99Amsterdam, sociale firma’s en participanten van De Omslag nemen plaats aan tafels om kennis met elkaar te maken en in gesprek te gaan met meerdere doelen: sociaal inkopen stimuleren, nadenken over innovatieve manieren van sociaal inkopen en/of werkplekken realiseren voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Dit is een besloten bijeenkomst waarvoor u een uitnodiging krijgt.

Locatie:
De Hallen Studio’s

lees meersluit

1 November 2016 (13:00 – 16:00)

Meet & Greet

Een informele, laagdrempelige bijeenkomst op de Amsterdamse Participatiemarkt.

Bezoekers van de Amsterdamse Participatiemarkt – mensen met een arbeidsbeperking – kunnen vrijblijvend met werkgevers in gesprek. In een informele setting kunnen zij vragen stellen, hun ambities delen en zich oriënteren.

Locatie:
Foyer van De Hallen Studio’s

lees meersluit

12 December 2016 (11:00 – 13:00)

Netwerkbijeenkomst Participanten

Netwerkbijeenkomst met lunch, voor directies en bestuurders van de bij De Omslag aangesloten organisaties.

Uitnodiging en agenda ontvangen de deelnemers per e-mail. De agenda wordt tevens hier op de site bekend gemaakt.

Contactpersoon: Corine van de Burgt

Locatie:
WG Plein 289, 1054 SC Amsterdam

lees meersluit

naar agenda

Site by Alsjeblaft!