Rectificaties

Chocoladebrownies van Fifteen

Dit zijn de klassieke Fifteen-chocolate-brownies die al sinds de opening op het trattoriamenu staan, omdat iedereen er zo dol op is! Het is een fantastisch recept, maar de echte truc zit hem erin dat je ze niet te lang bakt – anders worden ze hard. Omdat geen enkele oven hetzelfde is moet je ze constant in de gaten houden – en houd er rekening mee dat chocola bij kamertemperatuur opstijft, dus als je ze uit de oven haalt en ze zijn nog een beetje kleverig, zijn ze dus eigenlijk precies goed. Ze zijn zo al heel lekker, maar een handvol nootjes erbij, bijvoorbeeld gestampte macademia’s, pecannoten of walnoten, is ook zalig. Ik doe in die van mij ook vaak wat gedroogde zure kersen (die zijn altijd lekker in combinatie met chocola). Doe je best om aan chocola van goede kwaliteit te komen, dat maakt absoluut verschil.

voor 8 tot 10 personen

250 g boter
200 g pure chocola van topkwaliteit (met 70% vaste cacaobestanddelen), in stukjes gebroken
desgewenst: 150 g gedroogde zure kersen
desgewenst: 150 g gehakte noten
80 g cacaopoeder, gezeefd
65 g bloem, gezeefd
1 theelepel bakpoeder
350 g suiker
4 grote biologische of scharreleieren
desgewenst: de geraspte schil van 1 sinaasappel
desgewenst: 2,5 dl crème fraîche

Verwarm de oven voor op 180 ºC of stand 4. Bekleed een rechthoekig bakblik van 30 cm met bakpapier. Smelt de boter en de chocola in een grote kom boven een pan kokend water en roer tot de boter en chocola gesmolten zijn. Roer er de kersen en de nootjes door, als je die gebruikt. Meng in een andere kom de cacao, bloem, bakpoeder en suiker en roer ook die door het mengsel van chocola, kersen en nootjes. Klop de eieren los en meng ze door het beslag. Het moet een mooi glad beslag zijn.

Tjauw min van Ondro Bong

Ingrediënten
voor 4 personen:
500 gram tjauw min
1 snufje asino-moto
1 bakje bamimix
scheutje zoute ketjap
1 theelepel zout
1 grote ui
2 tomaten
1 prei
scheutje zonnebloemolie
500 gram kippendijen

Recept
Maak de kip schoon, was deze met azijn en laat uitlekken. Hak de kip in stukken zodra deze geen ‘vocht’ meer bevat, meng een halve, gesnipperde ui, stukjes tomaat, ketjap en de asino-moto er doorheen en laat minimaal een half uur intrekken. Bak de kip vervolgens in olie mooi gaar en bruin. Kook de tjauw min 8-10 minuten in ruim water gaar en laat daarna uitlekken. Bak de ‘droge’ tjauw min in olie en voeg de kruiden, halve ui in stukjes, de gesneden prei en de bamimix toe. Schep de kip door de tjauw min en serveer met zelfgemaakte sambal en zuur.

Klik hier om terug te keren naar de vorige pagina