"It is our aspiration that all people of Amsterdam with disabilities have an opportunity to become participants in our city"

slotdebat: blik op transitie van de inloopvoorziening

Het voornemen is om de Wmo-voorziening inloop te verbinden aan de sociale basis. Met andere woorden: een laagdrempelige inloop voor iedereen en in de buurt, zodat mensen die extra ondersteuning nodig hebben in de buurt terecht kunnen. Het idee is eveneens dat de stadsdelen hierin een regisserende rol krijgen. Hoe doe je dat? Schrijf je in voor het slotdebat van de Week van de participatie!

Hoe zorg je dat de expertise van specialistische ondersteuning behouden blijft? Dat er geen kwaliteitsverschillen per stadsdeel ontstaan; dat het niet uitmaakt in welk stadsdeel je oud wordt? Daarover gaan we tijdens het slotdebat van de Week van de participatie in gesprek.

Onder leiding van dagvoorzitter en debatleider Jaap Vriend gaan we met aanbieders, welzijnsorganisaties, de gemeente en elkaar in gesprek gaan over het waarom en hoe. Met als resultaat in ieder geval input voor de ontwikkelagenda die door de gemeente gemaakt wordt. Geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in.

mooie bijeenkomsten over werk en participatie
Werk speelt een belangrijke rol in participatie. In Amsterdam zijn er talloze vormen en voorbeelden: sociale firma’s, werk-/leertrajecten, beschut werk, dagbesteding, om maar wat te noemen. Daarom zijn er tijdens de Week van de participatie meerdere bijeenkomsten met de focus op werk zoals de bijeenkomst leren voor de arbeidsmarkt op donderdag 20 mei.

Maar ook: wat de tips zijn ter verbetering. We vragen de diverse experts om te reflecteren op de ervaringen en leermomenten. Zo leren we mèt de mensen uit de praktijk òver die praktijk.

programma
De Week van de participatie is al volgende week! Er zijn elke dag 3 of 4 bijeenkomsten met de focus op leren & ontwikkelen. Hoe leer je als mens en als organisatie en wat kunnen we leren uit praktijkervaring?

Kies dus nog snel deze week de bijeenkomsten waaraan je wilt deelnemen en stel zo je eigen weekprogramma samen. Zorg dat je er bij bent en schrijf je in!

week van de participatie 2021
De Week van de participatie wordt georganiseerd om de kansen voor mensen om mee te doen te vergroten. De bijeenkomsten van het vierdaagse programma zijn bedoeld voor beroepskrachten en vrijwilligers die werken met kwetsbare groepen in Amsterdam en die meer willen weten over participatie.

geen update missen?
Als eerste het laatste nieuws in je inbox? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

De Week van de participatie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting De Omslag, de Participatiegids, Vrijwilligersacademie Amsterdam en de gemeente Amsterdam.

Site by Alsjeblaft!