"It is our aspiration that all people of Amsterdam with disabilities have an opportunity to become participants in our city"

  • 20_1.seattle-3429902_1280

Programma

Buying for Social Impact
van idee naar uitvoering

Download hier het volledige programma en workshops.

Op donderdag 13 juni vindt de conferentie in Amsterdam over sociaal inkopen plaats: Buying for Social Impact.
Veel overheidsinstellingen ontwikkelen beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI). Wat zijn de knelpunten en kansen? Tijdens de conferentie kunt u uw kennis vergroten, best practices – in Nederland en daarbuiten – uitwisselen en bijdragen aan het sociaal inkopen.

• 9:30 uur: Welkom door Rutger Groot Wassink (Wethouder Werken inkomen en inkoop gemeente Amsterdam)
• 9:45 uur: Plenaire openingssessie
Met bijdragen van onder meer: professor Elisabetta Manunza (hoogleraar Europees en internationaal aanbestedingsrecht Maarten Schurink (secretaris-generaal Ministerie van BZK), Javier Mendoza Jiménez (universiteit Tenerife, Spanje), sprekers vanuit de EU en een aantal sociale ondernemingen.
Dagvoorzitters: Corine van de Burgt (De Omslag) en Bart Krull (Buy Social)
• 11:30 uur: Eerste ronde workshops
• 12:45 uur: Lunch
• 13:45 uur: Tweede ronde workshops
• 15:15 uur: Wrap-up met speciale aandacht voor de ‘best-practices’ en de kansen om sociaal inkopen in de toekomst te versterken
• 16:00 uur: Afsluiting en netwerkborrel

De conferentie is onderdeel van een groot Europees project dat wordt uitgevoerd in 15 lidstaten. * De Europese Commissie werkt hierin samen met 5 netwerken die sociaal inkopen in de lidstaten bevorderen. De Nederlandse conferentie wordt georganiseerd door stichting De Omslag in samenwerking met gemeente Amsterdam, de Sociaal Werkkoepel, Buy Social en PIANOo. We verwelkomen bijdragen van MVOI-experts, PSO-Nederland, NEVI en anderen.

locatie en kosten
Locatie: De School, Dr. Jan van Breemenstraat 1, Amsterdam
Kosten: geen
Voertaal: Nederlands (1 onderdeel van programma is in het Engels)

Site by Alsjeblaft!