"It is our aspiration that all people of Amsterdam with disabilities have an opportunity to become participants in our city"

Impact meten voor je werknemers

Het vertalen van impact in winst en financiële waarde van sociale firma’s schiet zijn doel voorbij. Verschillende belangen vergelijkbaar maken levert niet veel op. De waarde van sociale firma’s in een gemeente is de waarde voor de klant: wat is het verschil dat het werken bij een sociale firma hem of haar heeft geboden? Hoe meet je dat het beste rekening houdend met de beperkte middelen (tijd, geld) in een sociale onderneming.

Scholten & partners en De Omslag hebben stagiaire Nino Mulder een onderzoeksopdracht gegeven in het kader van zijn opleiding Social Innovation (Universiteit Utrecht). Er is een vergelijking gemaakt van 8 meetmethoden, niet allemaal even geschikt zo blijkt.

Hier vindt u de 170629_adviesrapport_sociale_impactmeting_samenvatting.pdf van Nino Mulder.
Wilt u het hele rapport ontvangen, neem dan contact met ons op.

Hoe krijg je een goed antwoord op de juiste vraag? Peter Scholten deelde zijn visie en kennis over alternatieve én geschikte wijze om de goede vragen te stellen. We voelen ons uitgedaagd om de beste meetmethoden die voor alle doelgroepen overeind blijven te toetsen. Na de zomer starten we hiermee.

Belangstelling? Neem contact met ons op .

Site by Alsjeblaft!