de groene golf

In 2016 is De Groene Golf van start gegaan. In dit focusexperiment en actieonderzoek worden gevonden belemmeringen op weg naar participatie uitgebreid beschreven, weggenomen en waar nodig geagendeerd. Het doel van De Groene Golf is te komen tot goede adviezen over structurele oplossingen voor mensen die wel willen participeren maar nu wachten voor rood licht.

In 2016 is een beeld ontwikkeld van de aard en de omvang van de hindernissen waar klanten die graag willen participeren en hun begeleiders op vastlopen. We hebben hiervoor inclusiecriteria opgesteld die in de praktijk getoetst zijn aan de hand van de eerste casussen. Over informatie(gebrek), geld, cultuur, regels, tijd en kokers.

Na een aantal maanden De Groene Golf blijkt het in een aantal gevallen inderdaad mogelijk om een obstakel waarop klant en begeleider stuklopen te identificeren en uit de weg te ruimen en stroomt de klant door. Deze doorbraken tonen aan dat de aannames waarop het onderzoek stoelt kloppen. Het actieonderzoek loopt door in 2017 en is te volgen via de speciale projectpagina.