de omslag ondersteunt sociale firma’s

Amsterdam kent al veel succesvolle sociale firma’s. De sector blijft groeien. Om de groei te ondersteunen organiseert De Omslag kennisbijeenkomsten, faciliteert ze onderzoek en neemt deel aan netwerken zoals ENSIE.

Corine van de Burgt is vice-voorzitter van ENSIE, een ervaren netwerk van landelijke en regionale platformorganisaties van sociale firma’s. De Europese lobby zorgt ervoor dat sociaal ondernemen als instrument voor het bereiken van de sociale doelstellingen van de Europese Commissie in beeld blijft. Zo kunnen we op nationaal en regionaal niveau werken aan het verbeteren van de mogelijkheden voor sociaal ondernemen. De kennis en innovatieve ideeën die we opdoen delen we met de sociaal ondernemers in ons eigen netwerk.

De waarde van sociale firma’s is hun social impact. De Omslag organiseerde op 12 juni de bijeenkomst “Sociale economie voor sociale firma’s”, waarin experts onderzochten hoe de waarde van sociale firma’s op een goede manier zichtbaar gemaakt kan worden. Stagiair Nino Mulder deed een onderzoek naar de beste meetmethode. Hier vindt u de samenvatting van het adviesrapport ‘Social impact meten’.