“Iedereen heeft een plek in de stad. Zeggenschap over eigen leven, leren, zorg en werk leidt tot een inclusieve samenleving."

Koop verstandig

Yes, we gaan van start! Dit voorjaar werken we samen met MKB Amsterdam in het Europese project Buy Wisely. Dit is een fantastische kans om de samenwerking tussen sociale firma’s en reguliere MKB bedrijven te versterken! Meedoen? Neem contact met ons op!

samenwerking WISE en MKB

Buy WISEly heeft als doel om sociale ondernemingen die arbeidsintegratie realiseren (WISE’s) en reguliere midden en kleinbedrijven (MKB’s) in de betrokken landen beter te laten samenwerken. Dit doen we door transactionele partnerschappen, zoals handelsrelaties, op te zetten en te bevorderen voor een duurzame buy social B2B-markt. Daarnaast willen we samenwerken op het gebied van arbeidsintegratie om zo tekorten op de arbeidsmarkt op te lossen en ervoor te zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen integreren op de reguliere arbeidsmarkt.

We hebben specifieke doelstellingen zoals

  • bewustmaking van de toegevoegde waarde van “sociale” B2B-markten
  • aanmoediging van de betrokkenheid van MKB’s bij de ondersteuning van bij- en nascholingstrajecten van kansarme groepen om hun toegang tot de gewone arbeidsmarkt te vergemakkelijken;
  • versterking van de operationele en financiële capaciteit van WISE’s om samen te werken met MKB’s, de zogenaamde “handelsgereedheid”;
  • ontwikkeling van transactionele partnerschappen door middel van concrete acties tussen WISE’s en MKB’s.

Er staan de komende 18 maanden tal van activiteiten gepland. We gaan goede praktijken verzamelen, sessies organiseren voor betrokkenheid en sterke uitwisselingen tussen vertegenwoordigers van WISE’s en MKB’s. Verder volgen er duurzaamheids- en schaalbaarheidsacties om het langetermijneffect van de projectresultaten te bevorderen. En daarover houden we jullie op de hoogte natuurlijk.

Meedoen? Neem contact met ons op!

internationale samenwerking

We werken samen met WISE-netwerken en organisaties van MKB’s uit Oostenrijk, Nederland, Italië, Ierland, Roemenië en Letland. Dit is een project voor vertegenwoordigers en managers van WISE’s en MKB’s, en hun belangenorganisaties en netwerken in alle partnerlanden.

We kunnen niet wachten om te beginnen en samen te werken aan een betere toekomst voor iedereen!

Site by Alsjeblaft!