“Iedereen heeft een plek in de stad. Zeggenschap over eigen leven, leren, zorg en werk leidt tot een inclusieve samenleving."

Focus op Buy WISEly

We maken deel uit van een geweldig Europees project genaamd Buy WISEly. De Omslag werkte samen met meer dan 10 Nederlandse sociale ondernemingen op een conferentie in Luik over de sociale economie. We hadden een geweldige focusgroep gericht op het verbeteren van B2B sociaal inkopen door reguliere bedrijven.

Waar gaat het over?
We doken in een aantal hete hangijzers, zoals:
- Het feit dat veel mensen niet echt begrijpen waar Work Integration Social Enterprises over gaan,
- Wat voor soort producten en diensten ze aanbieden,
- En, oh ja, wat ze kunnen betekenen voor reguliere bedrijven, vooral in termen van impact.

Laten we het over zaken hebben
Om de bal aan het rollen te brengen over partnerschappen tussen sociale ondernemingen en reguliere bedrijven, is het cruciaal om alle mythes over de mensen die bij sociale ondernemingen werken de kop in te drukken. Deze bedrijven zijn super toegewijd om het normaal te maken om te werken met mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben en om de diversiteit van hun teams te vieren.

Hindernissen overwinnen
Een andere grote hulp is laten zien hoe sociale ondernemingen reguliere bedrijven kunnen helpen met hun social return verplichtingen of personeelsbehoeften. Sociale ondernemingen zijn een belangrijke oplossing om te voldoen aan de CSRD-vereisten (Corporate Sustainable Responsibility Directive) en helpen bedrijven om hun doelstellingen op het gebied van ‘duurzaam ondernemen’ te behalen.

Het doel van Buy WISEly is om Work Integration Social Enterprises (WISE’s) en mainstream bedrijven (MB’s) in deelnemende landen in staat te stellen om transactionele partnerschappen op te zetten, te bevorderen en te implementeren.
Het kan wel! Buy WISEly!

Site by Alsjeblaft!