“Het is onze ambitie om alle Amsterdammers met een beperking onderdeel van de stad te laten zijn.”

 • 142_1.dgg-slotsessie-slider

  De Groene Golf versterkt participatie professional

  Deze zomer kijken we terug naar de opbrengsten van De Groene Golf: de casuïstiek, werksessies met professionals en een mooie slotsessie. Die opbrengsten gaan we duurzaam ontsluiten voor de hele stad. Lees alles over de laatste Groene Golf.

  lees meer

 • 141_1.beeld_monitor_2018

  resultaten monitor 2018

  Voor de vierde keer heeft De Omslag de monitor Sociale Firma’s Amsterdam uitgevoerd. Dit jaar deden we dat in het kader van de ontwikkeling van de Sociaal Werkkoepel. De monitor is een peiling van de omvang, personele samenstelling en financieringsstromen van de sociale firma’s en –projecten in Amsterdam.

  lees meer

 • 138_1.brake-2780659_1920-720x350-slider

  Jekuntmeer.nl vernieuwt

  De website Jekuntmeer.nl geeft in Amsterdam al sinds jaar en dag een vrijwel compleet online overzicht van de mogelijkheden voor leren, werken en doen en hulp in Amsterdam. Alle organisaties voeren hun aanbod zelf in op de website en zorgen ervoor dat de activiteiten, projecten en initiatieven actueel zijn en op een aantrekkelijke manier worden gepresenteerd.

  Vanaf dit voorjaar ontsluit Jekuntmeer.nl in samenwerking met de gemeente ook voor participatie-aanbod voor statushouders en vacatures beschut werk.

  lees meer

 • 136_1.morocco-3088092_1920

  sociaal werkkoepel

  In de afgelopen twee maanden heeft De Omslag gewerkt aan 23 interviews en een tweetal rondetafelgesprekken rondom het thema Sociaal Werk. Resultaat hiervan is te vinden in de “Rapportage Sociaal Werkkoepel“.

  Vrijwel iedereen die we gesproken hebben is positief over een samenwerking tussen gemeente en sociale firma’s en maatschappelijke organisaties in een Sociaal Werkkoepel die kan leiden tot meer sociaal werk, voor meer mensen uit de doelgroep.

  lees meer

De Groene Golf actieonderzoek

De Groene Golf is een actieonderzoek. Voor dit focusexperiment hebben we een speciale projectpagina ingericht. Het doel van De Groene Golf is te komen tot structurele oplossingen voor belemmeringen bij het zetten van stappen in participatie.

lees meer

jekuntmeer

De website Jekuntmeer.nl geeft een vrijwel compleet online overzicht van de mogelijkheden voor leren, werken en doen in Amsterdam, Utrecht en Leiden en omstreken.
Nieuw is de Jekuntmeer-tour voor wijkprofessionals: een actieve kennismaking een keur van aanbieders van dagbesteding, basisvoorzieningen en informeel aanbod in de stadsdelen.

lees meer

sociale zaken

Sociale firmas en projecten kunnen producten en diensten leveren van hoge kwaliteit tegen lagere publieke kosten. Ga naar de speciale webpagina voor alle activiteiten en inzet voor sociaal ondernemen in Amsterdam.

lees meer

nieuwsbrieven

Hieronder treft u een overzicht van de onlangs verschenen nieuwsbrieven. Wilt u ook onze nieuwsbrieven voortaan ontvangen? Gebruik dan het formulier hieronder.

Om de nieuwsbrief van jekuntmeer.nl te ontvangen, kunt u zich op de site inschrijven.

De Omslag | resultaten monitor 2018, juli 2018 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

De Omslag | werken aan participatie, april 2018 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

zinvolle zaken | ontmoeting dagbesteding en werk, november 2017 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

bekijk alle nieuwsbrieven

tweets

agenda

24 september 2018 (11:00 – 13:00)

Netwerkbijeenkomst participanten

Annet Schlingmann, projectleider van het prijswinnende onderzoekspanel ‘Meetellen in Utrecht’, en Esmeralda van der Naaten en Corine van de Burgt zullen u meenemen in de resultaten en plannen van De Omslag. Uw ideeën voor de inzet van het kennisnetwerk in 2019 zijn daarbij van harte welkom.

Locatie:
WG Plein 289, 1054 SC Amsterdam

lees meersluit

25 september 2018 (09:00 – 14:00)

Jekuntmeer-tour stadsdeel Nieuw-West

Op dinsdag 25 september organiseert de Alliantie Wijkzorg Nieuw-West in samenwerking met De Omslag een Jekuntmeer-tour in stadsdeel Nieuw-West langs aanbod en participatie-activiteiten voor mensen met een GGZ-achtergrond.
Voor meer informatie, zie de projectpagina.

lees meersluit

27 september 2018 (09:00 – 14:00)

Jekuntmeer-tour stadsdeel Nieuw-West

Op donderdag 27 september organiseert de Alliantie Wijkzorg Nieuw-West in samenwerking met De Omslag een Jekuntmeer-tour in stadsdeel Nieuw-West. We gaan op de fiets langs ontmoetingsplekken en participatie-activiteiten voor kwetsbare bewoners in stadsdeel Nieuw-West.
Voor meer informatie, zie de projectpagina.

lees meersluit

2 oktober 2018 (09:00 – 13:00)

Jekuntmeer-tour stadsdeel Oud-Noord

Op dinsdag 2 oktober organiseert de Alliantie Wijkzorg Noord in samenwerking met De Omslag een nieuwe Jekuntmeer-tour in het gebied Oud-Noord in stadsdeel Noord.
Voor meer informatie, zie de projectpagina.

lees meersluit

4 oktober 2018 (09:00 – 13:00)

Jekuntmeer-tour stadsdeel Noord-Oost

Op donderdag 4 oktober organiseert de Alliantie Wijkzorg Noord in samenwerking met De Omslag een nieuwe Jekuntmeer-tour in het gebied Noord-Oost in stadsdeel Noord.
Voor meer informatie, zie de projectpagina.

lees meersluit

11 oktober 2018 (09:00 – 13:00)

Jekuntmeer-tour stadsdeel Noord-West

Op donderdag 11 oktober organiseert de Alliantie Wijkzorg Noord in samenwerking met De Omslag een nieuwe Jekuntmeer-tour in het gebied Noord-West in stadsdeel Noord.
Voor meer informatie, zie de projectpagina.

lees meersluit

29 oktober 2018 (11:00 – 13:00)

Netwerkbijeenkomst participanten

Locatie:
WG Plein 289, 1054 SC Amsterdam

lees meersluit

10 december 2018 (11:00 – 13:00)

Netwerkbijeenkomst participanten

Locatie:
WG Plein 289, 1054 SC Amsterdam

lees meersluit

naar agenda

Site by Alsjeblaft!