“Iedereen verdient een plek in de stad. Zeggenschap over eigen leven, leren, zorg en werk leidt tot een inclusieve samenleving."

 • Het kan wel!

  Veel mensen staan aan de kant en tellen niet mee, terwijl ze graag willen werken. In een conferentie op 15 februari 2022 vanuit Pakhuis De Zwijger onderzoeken we hoe sociale en solidaire economie hier verandering in kan brengen. Schrijf je nu in.

  lees meer

 • Social Economy Action Plan

  In december lanceerde de Europese Commissie het Social Economy Action Plan (SEAP). Hiermee geeft de Commissie aan dat men de komende jaren zich inzet voor het versterken van de sociale economie.

  lees meer

 • Toegankelijkheid organiseren

  Buurtteams zijn gestart. De Omslag gaat buurtteams, aanbieders van dagbesteding en WPI ondersteunen om met elkaar de toegang te regelen. Door uitwisseling te organiseren zorgen we voor de samenwerking die nodig is voor soepele toeleiding.

  lees meer

 • Sociale inkoop trechter

  De sociale inkooptrechter is gemaakt door De Omslag als een eenvoudige tool die vrijwel overal van toepassing is. Ook in dienst van arbeidsparticipatie van de eigen deelnemers. Speciaal voor twee maatschappelijke organisaties die dat willen, bieden we een gratis ondersteuningstraject aan. Belangstelling gewekt?

  lees meer

 • waarom investeert de omslag in meetellen?

  “Met ervaringsdeskundig onderzoek haal je resultaten naar boven die anders gemist worden”, zegt Esmeralda van Naaten van Stichting De Omslag en initiatiefnemer van Meetellen in Amsterdam.

  lees meer

jekuntmeer

De website Jekuntmeer.nl geeft een vrijwel compleet online overzicht van de mogelijkheden voor leren, werken en doen in Amsterdam en Utrecht. Met activiteiten zoals kennissessies en werkbezoeken voor (wijk)professionals zorgt De Omslag voor een stevig netwerk.

lees meer

sociale zaken

Sociale firmas en projecten kunnen producten en diensten leveren van hoge kwaliteit tegen lagere publieke kosten. Hier vind je alle activiteiten en inzet voor sociaal ondernemen in Amsterdam.

lees meer

Kennisnetwerk Social Impact

Met het Kennisnetwerk Social Impact gaat De Omslag de praktijk-, juridische en wetenschappelijke kennis verbinden om de beweging van ‘kan niet’ naar ‘kan wel’ te maken.

lees meer

Participatiegids voor professionals

De Groene Golf was een actieonderzoek. Alle bevindingen uit het actieonderzoek De Groene Golf zijn tevens toegepast in de website Participatiegids voor professionals. Lees meer over deze gids en blijf op de hoogte van actualiteiten en de ontwikkelingen in het vak.

lees meer

tweets

nieuwsbrieven

Hieronder treft u een overzicht van de onlangs verschenen nieuwsbrieven. Wilt u ook onze nieuwsbrieven voortaan ontvangen? Gebruik dan het formulier hieronder.

Om de nieuwsbrief van jekuntmeer.nl te ontvangen, kunt u zich op de site inschrijven.

Conferentie het kan wel! programma bekend en we gaan online | De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

Conferentie het kan wel! uitnodiging en programma De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

Conferentie Save the date De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

bekijk alle nieuwsbrieven

Site by Alsjeblaft!