“Iedereen verdient een plek in de stad. Zeggenschap over eigen leven, leren, zorg en werk leidt tot een inclusieve samenleving."

 • Een beweging in gang brengen

  We werken aan een kennisnetwerk voor social impact: kennis maken en verspreiden en zo de beweging naar meer sociale impact versterken. Dat doen we onder andere door expertise te verzamelen en experts uit te nodigen om met ons mee te doen. Zo adviseren we de gemeente Amsterdam en ontwikkelen workshops en tools zoals het handelingskader.

  lees meer

 • Sociale inkoop trechter

  De sociale inkooptrechter is gemaakt door De Omslag als een eenvoudige tool die vrijwel overal van toepassing is. Dit kun je ook toepassen in je eigen organisaties, in dienst van arbeidsparticipatie van de eigen deelnemers.
  Speciaal voor twee maatschappelijke organisaties die dat willen, bieden we een gratis ondersteuningstraject aan. Belangstelling gewekt?

  lees meer

 • waarom investeert de omslag in meetellen?

  “Met ervaringsdeskundig onderzoek haal je resultaten naar boven die anders gemist worden”, zegt Esmeralda van Naaten van Stichting De Omslag en initiatiefnemer van Meetellen in Amsterdam.

  lees meer

 • Toegankelijkheid organiseren

  Buurtteams zijn gestart. De Omslag gaat buurtteams, aanbieders van dagbesteding en WPI ondersteunen om met elkaar de toegang te regelen. Door uitwisseling te organiseren zorgen we voor de samenwerking die nodig is voor soepele toeleiding.

  lees meer

jekuntmeer

De website Jekuntmeer.nl geeft een vrijwel compleet online overzicht van de mogelijkheden voor leren, werken en doen in Amsterdam en Utrecht.
Met activiteiten zoals eerder kennissessies en Jekuntmeer-tour voor wijkprofessionals zorgt De Omslag voor actieve kennismaking met dagbesteding, basisvoorzieningen en informeel aanbod in de stadsdelen.

lees meer

sociale zaken

Sociale firmas en projecten kunnen producten en diensten leveren van hoge kwaliteit tegen lagere publieke kosten. Ga naar de speciale webpagina voor alle activiteiten en inzet voor sociaal ondernemen in Amsterdam.

lees meer

Kennisnetwerk Social Impact

Er liggen veel kansen voor het verbeteren van het ecosysteem van sociale ondernemingen.

Met het project ‘Kennisnetwerk Social Impact’ gaat De Omslag de praktijk-, juridische en wetenschappelijke kennis verbinden om de beweging van ‘kan niet’ naar ‘kan wel’ te maken.

lees meer

Participatiegids voor professionals

De Groene Golf was een actieonderzoek. Alle bevindingen uit het actieonderzoek De Groene Golf zijn tevens toegepast in de website Participatiegids voor professionals. Lees meer over deze gids en blijf op de hoogte van actualiteiten en de ontwikkelingen in het vak.

lees meer

tweets

nieuwsbrieven

Hieronder treft u een overzicht van de onlangs verschenen nieuwsbrieven. Wilt u ook onze nieuwsbrieven voortaan ontvangen? Gebruik dan het formulier hieronder.

Om de nieuwsbrief van jekuntmeer.nl te ontvangen, kunt u zich op de site inschrijven.

De Omslag | nieuwsbrief voor sociaal ondernemers | september 2021 Sociale Zaken

bekijk de nieuwsbrief

De Omslag | update | 20 juli 2021 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

De Omslag | de week van de participatie is voorbij gevlogen | 28 mei 2021 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

bekijk alle nieuwsbrieven

Site by Alsjeblaft!