“Iedereen verdient een plek in de stad. Zeggenschap over eigen leven, leren, zorg en werk leidt tot een inclusieve samenleving."

 • slotdebat: blik op transitie van de inloopvoorziening

  Het voornemen is om de Wmo-voorziening inloop te verbinden aan de sociale basis. Met andere woorden: een laagdrempelige inloop voor iedereen en in de buurt, zodat mensen die extra ondersteuning nodig hebben in de buurt terecht kunnen. Het idee is eveneens dat de stadsdelen hierin een regisserende rol krijgen. Hoe doe je dat? Schrijf je in voor het slotdebat van de Week van de participatie!

  lees meer

 • Inkopen in het sociaal domein

  Op 6 april 2021 organiseerde de Gemeenteraad van Amsterdam een expertmeeting over het inkopen in sociaal domein. Het initiatief hiertoe kwam van raadslid Jenneke van Pijpen (GroenLinks). Zij verzocht De Omslag samen met haar deze sessie te verzorgen.

  lees meer

 • Wat nemen we mee naar 2021?

  Als kennisnetwerk heeft stichting De Omslag een missie in dienst van inclusie en participatie. Voor komend jaar vertalen we die in twee sterke en inhoudelijke visies: het moet sociaal en het moet solidair.

  lees meer

 • Kennisnetwerk Social Impact

  Er liggen veel kansen voor het verbeteren van het ecosysteem van sociale ondernemingen.
  Sociaal inkopen (aanbesteden) is een krachtig middel dat door de (lokale) overheid ingezet kan worden om sociale ondernemen te stimuleren. Uit recent onderzoek blijkt dat dit nog maar mondjesmaat gebeurt.

  Met het project ‘Kennisnetwerk Social Impact’ gaat De Omslag de praktijk-, juridische en wetenschappelijke kennis verbinden om de beweging van ‘kan niet’ naar ‘kan wel’ te maken.

  lees meer

 • Armoede interventies en buurtteams

  Vanaf 2021 wordt vanuit buurtteams in Amsterdam ondersteuning gegeven bij armoede en schulden. Om te bespreken hoe dit eruit gaat zien en wat hierin belangrijk is organiseerden De Omslag en de Vrijwilligersacademie dit speciale webinar over Armoede interventies en buurtteams. Lees hier het verslag of kijk naar de video.

  lees meer

Participatiegids voor professionals

De Groene Golf was een actieonderzoek. Alle bevindingen uit het actieonderzoek De Groene Golf zijn nu te vinden op de website Participatiegids voor professionals. Lees meer over deze gids en blijf op de hoogte van alle actualiteit rondom het vak.

lees meer

jekuntmeer

De website Jekuntmeer.nl geeft een vrijwel compleet online overzicht van de mogelijkheden voor leren, werken en doen in Amsterdam en Utrecht.
Nieuw is de Jekuntmeer-tour voor wijkprofessionals: een actieve kennismaking langs een keur van aanbieders van dagbesteding, basisvoorzieningen en informeel aanbod in de stadsdelen.

lees meer

sociale zaken

Sociale firmas en projecten kunnen producten en diensten leveren van hoge kwaliteit tegen lagere publieke kosten. Ga naar de speciale webpagina voor alle activiteiten en inzet voor sociaal ondernemen in Amsterdam.

lees meer

nieuwsbrieven

Hieronder treft u een overzicht van de onlangs verschenen nieuwsbrieven. Wilt u ook onze nieuwsbrieven voortaan ontvangen? Gebruik dan het formulier hieronder.

Om de nieuwsbrief van jekuntmeer.nl te ontvangen, kunt u zich op de site inschrijven.

De Omslag | blik op transitie van de inloopvoorziening | 11 mei 2021 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

De Omslag | jaaroverzicht 2020 | 29 april 2021 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

De Omslag | Wanneer leren we het nu eens? | 28 april 2021 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

bekijk alle nieuwsbrieven

tweets

Site by Alsjeblaft!