“Iedereen verdient een plek in de stad. Zeggenschap over eigen leven, leren, zorg en werk leidt tot een inclusieve samenleving."

 • Week van de participatie

  Wethouder Simone Kukenheim roept je op je aan te melden voor de Week van de participatie van 2 t/m 6 november. Organisaties openen digitaal hun deuren voor een kennismaking, er zijn werk- en inspiratiesessies, je ontmoet je vakgenoten, er zijn pitches, je leert van praktijkvoorbeelden en er is een debat. Meld je snel aan!.

  lees meer

 • Armoede interventies en buurtteams

  Vanaf 2021 wordt vanuit buurtteams in Amsterdam ondersteuning gegeven bij armoede en schulden. Om te bespreken hoe dit eruit gaat zien en wat hierin belangrijk is organiseerden De Omslag en de Vrijwilligersacademie dit speciale webinar over Armoede interventies en buurtteams. Lees hier het verslag of kijk naar de video.

  lees meer

 • Meetellen van start

  Dat sommige Amsterdammers minder gemakkelijk gehoord worden in onderzoek is bekend. Sommige mensen zijn moeilijk bereikbaar, anderen passen niet in de standaard onderzoeksmethoden. Met de methode Meetellen willen we daar graag verandering in brengen. De Omslag lanceert onderzoeksbureau Meetellen in Amsterdam: voor wie het echt wil weten!

  lees meer

 • Dagbesteding in 2021

  De toekomst van dagbesteding in Amsterdam is een complex onderwerp met grote maatschappelijke relevantie, waarbij diverse belanghebbenden zijn betrokken. De Omslag heeft op verzoek dialoog georganiseerd, en met een gezamenlijke agenda zijn de belangrijkste punten verkend met aanbieders en gemeente. Dit heeft geresulteerd in goede gesprekken en input voor de uitwerking komend jaar.

  lees meer

 • Terugblik 2019

  Begin 2020 wensten we iedereen al een mooi sociaal, inclusief en gezond 2020! We kunnen niet wachten om weer samen aan de slag te gaan in het jaar van ons 20-jarig bestaan. Maar zoals gebruikelijk staan we eerst even stil bij wat we hebben gedaan en bereikt vorig jaar; door terug en vooruit te kijken in ons inhoudelijk jaarverslag 2019. In vogelvlucht en niet te lang.
  Veel leesplezier!

  Corine van de Burgt

  lees meer

Participatiegids voor professionals

De Groene Golf was een actieonderzoek. Alle bevindingen uit het actieonderzoek De Groene Golf zijn nu te vinden op de website Participatiegids voor professionals. Lees meer over deze gids en blijf op de hoogte van alle actualiteit rondom het vak.

lees meer

jekuntmeer

De website Jekuntmeer.nl geeft een vrijwel compleet online overzicht van de mogelijkheden voor leren, werken en doen in Amsterdam, Utrecht en Leiden en omstreken.
Nieuw is de Jekuntmeer-tour voor wijkprofessionals: een actieve kennismaking langs een keur van aanbieders van dagbesteding, basisvoorzieningen en informeel aanbod in de stadsdelen.

lees meer

sociale zaken

Sociale firmas en projecten kunnen producten en diensten leveren van hoge kwaliteit tegen lagere publieke kosten. Ga naar de speciale webpagina voor alle activiteiten en inzet voor sociaal ondernemen in Amsterdam.

lees meer

nieuwsbrieven

Hieronder treft u een overzicht van de onlangs verschenen nieuwsbrieven. Wilt u ook onze nieuwsbrieven voortaan ontvangen? Gebruik dan het formulier hieronder.

Om de nieuwsbrief van jekuntmeer.nl te ontvangen, kunt u zich op de site inschrijven.

De Omslag | Week van de participatie | update 27 oktober De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

De Omslag | Week van de participatie | update 21 oktober De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

De Omslag | Week van de participatie | update 15 oktober De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

bekijk alle nieuwsbrieven

tweets

agenda

2 november 2020 (09:00) – 6 november 2020 (17:30)

Week van de participatie

Organisaties in Amsterdam openen van 2 t/m 6 november digitaal én live hun deuren. Voor een korte kennismaking of voor werk- en inspiratiesessies. Je ontmoet je vakgenoten, er zijn pitches, je leert van praktijkvoorbeelden en er is een debat.

De Week van de participatie wordt georganiseerd om de kansen voor mensen om mee te doen te vergroten. Er zijn veel verschillende routes naar participatie. We organiseren online én offline routes door de wijk en in de stad; je kiest je route, je combineert routes of kiest juist losse onderdelen. Het vijfdaagse programma is verdeeld over 4 routes: werk, zorg, informeel en cross-over. Kijk hier voor het volledige programma en meld je aan!

De Week van de participatie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting De Omslag, de Participatiegids, Vrijwilligersacademie Amsterdam en de gemeente Amsterdam.

Locatie:
online via Zoom

Adres:
stadsbreed

lees meersluit

naar agenda

Site by Alsjeblaft!