“Iedereen verdient een plek in de stad. Zeggenschap over eigen leven, leren, zorg en werk leidt tot een inclusieve samenleving."

 • Rambler wint WISE manager award

  De Omslag is lid en voorzitter van het Europese platform ENSIE. In Brussel heeft ENSIE awards uitgereikt voor Werk Integratie Sociale Enterprises (WISE’s). Dat gebeurde in aanwezigheid en door Head of Unit At DG Employment van de Europese commissie Brigitte Fellahi.

  lees meer

 • Jekuntmeer vernieuwt!

  De Omslag werkt hard aan vernieuwing van jekuntmeer.nl. De sociale kaart voor participatie in Amsterdam en Utrecht wordt vernieuwd met niet alleen een nieuw uiterlijk. Later dit jaar kun je locatie gericht of begeleid zoeken en zijn er eenvoudiger filters.

  lees meer

 • Praktijk in de wijk

  Het was een mooie Week van de Participatie! We zijn onder de indruk van zoveel mensen en organisaties die bij hebben gedragen door hun deuren open te zetten en collega’s te informeren en inspireren met mogelijkheden om (weer) mee te doen.

  lees meer

 • Maak er werk van!

  In Nederland staan 1 miljoen mensen aan de kant: mensen die willen werken, maar door allerlei beperkingen niet deelnemen aan de arbeidsmarkt. Kan het VN Handicap Verdrag hier verandering in brengen? En wat is de rol van de overheid en sociale ondernemingen? Die vragen stonden centraal tijdens de conferentie Het kan wel! Een sociale en solidaire economie. Kijk terug naar de online conferentie die De Omslag op 15 februari organiseerde. Met als resultaat dit manifest!

  lees meer

 • Toegankelijkheid organiseren

  Buurtteams zijn gestart. De Omslag gaat buurtteams, aanbieders van dagbesteding en WPI ondersteunen om met elkaar de toegang te regelen. Door uitwisseling te organiseren zorgen we voor de samenwerking die nodig is voor soepele toeleiding.

  lees meer

jekuntmeer

De website Jekuntmeer.nl geeft een vrijwel compleet online overzicht van de mogelijkheden voor leren, werken en doen in Amsterdam en Utrecht. Met activiteiten zoals kennissessies en werkbezoeken voor (wijk)professionals zorgt De Omslag voor een stevig netwerk.

lees meer

sociale zaken

Sociale firmas en projecten kunnen producten en diensten leveren van hoge kwaliteit tegen lagere publieke kosten. Hier vind je alle activiteiten en inzet voor sociaal ondernemen in Amsterdam.

lees meer

Kennisnetwerk Social Impact

Met het Kennisnetwerk Social Impact gaat De Omslag de praktijk-, juridische en wetenschappelijke kennis verbinden om de beweging van ‘kan niet’ naar ‘kan wel’ te maken.

lees meer

Participatiegids voor professionals

De Groene Golf was een actieonderzoek. Alle bevindingen uit het actieonderzoek De Groene Golf zijn tevens toegepast in de website Participatiegids voor professionals. Lees meer over deze gids en blijf op de hoogte van actualiteiten en de ontwikkelingen in het vak.

lees meer

tweets

nieuwsbrieven

Hieronder treft u een overzicht van de onlangs verschenen nieuwsbrieven. Wilt u ook onze nieuwsbrieven voortaan ontvangen? Gebruik dan het formulier hieronder.

Om de nieuwsbrief van jekuntmeer.nl te ontvangen, kunt u zich op de site inschrijven.

De Omslag nieuwsbrief | juni 2022 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

Jij komt toch ook? | Week van de participatie | De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

Save the date | Week van de participatie 13 t/m 16 juni | De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

bekijk alle nieuwsbrieven

Site by Alsjeblaft!