“Het is onze ambitie om alle Amsterdammers met een beperking onderdeel van de stad te laten zijn.”

 • 143_1.de-passage

  Social Market

  In het kader van The Impact Days die door heel Nederland plaatsvinden, organiseert De Omslag op vrijdag 16 november een Social Market in De Hallen in Amsterdam West.

  Sociale firma’s en Social Enterprises kunnen op de markt in de Hallen in Amsterdam West hun product of dienst presenteren en/of verkopen. Particulieren kunnen zo kennismaken met sociale producten uit Amsterdam.

  lees meer

 • 142_1.dgg-slotsessie-slider

  De Groene Golf versterkt participatie professional

  Deze zomer kijken we terug naar de opbrengsten van De Groene Golf: de casuïstiek, werksessies met professionals en een mooie slotsessie. Die opbrengsten gaan we duurzaam ontsluiten voor de hele stad. Lees alles over de laatste Groene Golf.

  lees meer

 • 141_1.beeld_monitor_2018

  resultaten monitor 2018

  Voor de vierde keer heeft De Omslag de monitor Sociale Firma’s Amsterdam uitgevoerd. Dit jaar deden we dat in het kader van de ontwikkeling van de Sociaal Werkkoepel. De monitor is een peiling van de omvang, personele samenstelling en financieringsstromen van de sociale firma’s en –projecten in Amsterdam.

  lees meer

 • 138_1.brake-2780659_1920-720x350-slider

  Jekuntmeer.nl vernieuwt

  De website Jekuntmeer.nl geeft in Amsterdam al sinds jaar en dag een vrijwel compleet online overzicht van de mogelijkheden voor leren, werken en doen en hulp in Amsterdam. Alle organisaties voeren hun aanbod zelf in op de website en zorgen ervoor dat de activiteiten, projecten en initiatieven actueel zijn en op een aantrekkelijke manier worden gepresenteerd.

  Vanaf dit voorjaar ontsluit Jekuntmeer.nl in samenwerking met de gemeente ook voor participatie-aanbod voor statushouders en vacatures beschut werk.

  lees meer

De Groene Golf actieonderzoek

De Groene Golf is een actieonderzoek. Voor dit focusexperiment hebben we een speciale projectpagina ingericht. Het doel van De Groene Golf is te komen tot structurele oplossingen voor belemmeringen bij het zetten van stappen in participatie.

lees meer

jekuntmeer

De website Jekuntmeer.nl geeft een vrijwel compleet online overzicht van de mogelijkheden voor leren, werken en doen in Amsterdam, Utrecht en Leiden en omstreken.
Nieuw is de Jekuntmeer-tour voor wijkprofessionals: een actieve kennismaking een keur van aanbieders van dagbesteding, basisvoorzieningen en informeel aanbod in de stadsdelen.

lees meer

sociale zaken

Sociale firmas en projecten kunnen producten en diensten leveren van hoge kwaliteit tegen lagere publieke kosten. Ga naar de speciale webpagina voor alle activiteiten en inzet voor sociaal ondernemen in Amsterdam.

lees meer

nieuwsbrieven

Hieronder treft u een overzicht van de onlangs verschenen nieuwsbrieven. Wilt u ook onze nieuwsbrieven voortaan ontvangen? Gebruik dan het formulier hieronder.

Om de nieuwsbrief van jekuntmeer.nl te ontvangen, kunt u zich op de site inschrijven.

De Omslag | special sociale zaken, september 2018 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

De Omslag | resultaten monitor 2018, juli 2018 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

De Omslag | werken aan participatie, april 2018 De Omslag

bekijk de nieuwsbrief

bekijk alle nieuwsbrieven

tweets

agenda

16 november 2018 (12:00 – 17:00)

Social Market

Tijdens The Impact Days is er een Social Market in De Hallen in Amsterdam West.

Be Social? Buy Social? Op de Social Market in de Hallen in Amsterdam West kunnen particulieren kennismaken met sociale producten uit Amsterdam. Shop fairtrade kleding bij Studio Jux, je fiets laten maken bij fietswinkel Recycle, een cadeautje kopen bij de Amsterdamse Zeepfabriek of taart proeven en bestellen bij taartenbakkerij Confuus. Op vrijdagmiddag 16 november van 12:00 tot 17:00 presenteren zij en nog meer sociale firma’s hun producten. Op de Social Market kun je niet alleen sociale producten kopen maar ook kennismaken met de ‘social impact’ van deze ondernemingen.

Wil je deelnemen als Social Enterprise aan de Social Market? Meld je dan aan via dit inschrijfformulier.

De Social Market is een initiatief van Stichting De Omslag.
Vind de producten en diensten ook op Sociale Zaken.

Locatie:
De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 47 in Amsterdam

lees meersluit

10 december 2018 (11:00 – 13:00)

Netwerkbijeenkomst participanten

Locatie:
WG Plein 289, 1054 SC Amsterdam

lees meersluit

naar agenda

Site by Alsjeblaft!