"It is our aspiration that all people of Amsterdam with disabilities have an opportunity to become participants in our city"

Terugblik Week van de participatie 2020

We kijken terug op een succesvolle eerste editie van de Week van de participatie: een week met maar liefst 60 sessies waar meer dan 1.300 mensen zich op inschreven. Wat een superweek!

Geweldig hoe met vereende krachten een enorm divers programma kon ontstaan. Organisaties, sprekers en deelnemers deelden kennis en inspiratie op veel verschillende manieren. Het belang van participatie is hiermee weer op de kaart gezet. We denken dat de week erin geslaagd is de kansen en mogelijkheden voor participatie in Amsterdam groter te maken.

We bedanken alle deelnemende organisaties en de gemeente Amsterdam voor hun bijdrage en de Vrijwilligersacademie voor de fijne samenwerking!

openingswebinar terugkijken
Waarom is aandacht voor meedoen nog steeds niet vanzelfsprekend? Na een mini college van Jean Pierre Wilken gingen we met een panel uit zorg, gemeente en buurt op zoek naar wat er moet gebeuren om de focus wél op participatie te krijgen en te houden. Openingswebinar gemist of terugkijken? Dat kan hier!

uitzending gemist?
Met 60 sessies, verdeeld over 5 dagen, heb je misschien niet alles kunnen meemaken. Of wil je een presentatie teruglezen of een filmpje nog een keer zien? We hebben alle presentaties, filmpjes en extra informatie voor je verzameld op de website.

nog niet genoeg geweest?
Van een aantal sessies maakten we een korte impressie. Nog even nagenieten? Kijk hier voor een korte terugblik!

volgend jaar weer
We weten het nu al: in mei 2021 organiseren we de tweede editie van de Week van de participatie. Nu al zeker dat je volgend jaar deel wilt nemen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Site by Alsjeblaft!