"It is our aspiration that all people of Amsterdam with disabilities have an opportunity to become participants in our city"

 • 127_1.11012016_deomslag_033

  Nieuw: meet & greet met werkgevers

  We willen een brug slaan tussen dagbesteding en werk. Dat is wat De Omslag en Onbeperkt aan de Slag willen bereiken met het organiseren van een ontmoeting tussen mensen die werken in dagbesteding en werkgevers:

  donderdag 23 november 14.30 – 17.00 uur
  De Prael Houthavens Amsterdam
  van 13.00 – 14.30 voor (Pro)VSO leerlingen

  read more

 • 126_1.89_188_1apm-2016-voor-in-slider

  geen amsterdamse participatiemarkt in 2017

  De gemeente zet in op wijkgericht beleid en uitvoering en wil dubbeling met lokale participatiemarkten voorkomen. De Omslag is gevraagd om de expertise van afgelopen jaren op lokaal niveau in te zetten in plaats van de stadsbrede participatiemarkt. We vinden dat natuurlijk ontzettend jammer én begrijpelijk.

  read more

 • 125_1.2_1klusser-jkm-tour-slider

  Ga mee op een jekuntmeer-tour!

  De Omslag organiseert de jekuntmeer-tours in samenwerking met Allianties Wijkzorg, gemeente, stadsdelen en aanbieders voor wijkprofessionals en klantmanagers. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met het formele en informele aanbod bij aanbieders van dagbesteding.
  Doe mee en schrijf u snel in. Op deze pagina treft u de actuele informatie over de verschillende jekuntmeer-tours.

  read more

 • 117_1.power-280x590-slider

  Wat doet De Omslag voor sociale zaken

  Sinds 3 jaar stimuleert stichting DOEN Amsterdamse sociale firma’s via het ondersteuningsprogramma van De Omslag.

  Wanneer de expertise van De Omslag met betrekking tot sociaal ondernemen wordt ingezet, is dat niet altijd zichtbaar. We werken achter de schermen en in de praktijk. Daarom leggen we hier uit wat onze expertise is. We laten ook graag de ondernemers zelf aan het woord.

  read more

 • 118_1.afdeling-sociale-zaken-voor-slider

  gemeente en sociaal ondernemen

  Zowel landelijk als lokaal zijn er middelen die werk voor mensen met een beperking kunnen ondersteunen. In Amsterdam kennen we het Actieprogramma Sociaal Ondernemen en het Werkplan Sociale Firma’s, dat binnenkort – ook vanuit de praktijk van De Omslag – wordt geëvalueerd. Een eerste reactie is al aan de gemeente gestuurd.

  Afgelopen maand gaven we aandacht aan de regelingen Social Return en Beschut Werk in verschillende netwerkbijeenkomsten.

  read more

The Green Wave action research

The Green Wave is an action research. For this focussing experiment, we have created a special project page. The goal of the Green Wave is to come up with structural solutions for barriers to making steps towards participation.

read more

reaching higher

The website jekuntmeer.nl gives a complete online overview of the possibilities for learning, working and doing in Amsterdam, Utrecht, and Leiden.

read more

social affairs

Social institutions and projects can offer work and day services for lower public costs. What do they need to achieve this? Clients and social service providers!

read more

newsletters

Below you will find an overview of all recently published newsletters. Would you like to receive our newsletters? Please use the form below.

If you'd like to sign up for the newsletter jekuntmeer.nl please click here.

zinvolle zaken | ontmoeting dagbesteding en werk, november 2017 De Omslag

read the newsletter

zinvolle zaken | de groene golf special, oktober 2017 De Omslag

read the newsletter

zinvolle zaken | augustus 2017 De Omslag

read the newsletter

read all newsletters

tweets

calendar of events

7 December 2017 (09:00 – 17:00)

Jekuntmeer-tour Buitenveldert

Op donderdag 7 december organiseert De Omslag in samenwerking met de Alliantie Wijkzorg Noord een jekuntmeer-tour langs aanbieders van dagbesteding, basisvoorzieningen en informele zorg in stadsdeel Zuid.

read moreclose

11 December 2017 (11:00 – 13:00)

Netwerkbijeenkomst participanten

Netwerkbijeenkomst met lunch, voor directies en bestuurders van de bij De Omslag aangesloten organisaties.

Maatschappelijke partners zullen per 1 januari 2019 de aanpak multiproblematiek gaan uitvoeren in opdracht van de gemeente. Daartoe zal er door OJZ een opdracht worden geformuleerd met en voor de maatschappelijke partners.

Karin Boudewijns (gemeente Amsterdam) zal ons meenemen in de doorontwikkeling van SamenDOEN en de keuzes die daarbij gemaakt zijn of worden.

Uitnodiging en agenda ontvangen de deelnemers per e-mail.
Contactpersoon: Jeanice Westerhout

Location:
WG Plein 289, 1054 SC Amsterdam

read moreclose

to agenda

Site by Alsjeblaft!