"It is our aspiration that all people of Amsterdam with disabilities have an opportunity to become participants in our city"

 • slotdebat: blik op transitie van de inloopvoorziening

  Het voornemen is om de Wmo-voorziening inloop te verbinden aan de sociale basis. Met andere woorden: een laagdrempelige inloop voor iedereen en in de buurt, zodat mensen die extra ondersteuning nodig hebben in de buurt terecht kunnen. Het idee is eveneens dat de stadsdelen hierin een regisserende rol krijgen. Hoe doe je dat? Schrijf je in voor het slotdebat van de Week van de participatie!

  read more

 • Inkopen in het sociaal domein

  Op 6 april 2021 organiseerde de Gemeenteraad van Amsterdam een expertmeeting over het inkopen in sociaal domein. Het initiatief hiertoe kwam van raadslid Jenneke van Pijpen (GroenLinks). Zij verzocht De Omslag samen met haar deze sessie te verzorgen.

  read more

 • Wat nemen we mee naar 2021?

  Als kennisnetwerk heeft stichting De Omslag een missie in dienst van inclusie en participatie. Voor komend jaar vertalen we die in twee sterke en inhoudelijke visies: het moet sociaal en het moet solidair.

  read more

 • Kennisnetwerk Social Impact

  Er liggen veel kansen voor het verbeteren van het ecosysteem van sociale ondernemingen.
  Sociaal inkopen (aanbesteden) is een krachtig middel dat door de (lokale) overheid ingezet kan worden om sociale ondernemen te stimuleren. Uit recent onderzoek blijkt dat dit nog maar mondjesmaat gebeurt.

  Met het project ‘Kennisnetwerk Social Impact’ gaat De Omslag de praktijk-, juridische en wetenschappelijke kennis verbinden om de beweging van ‘kan niet’ naar ‘kan wel’ te maken.

  read more

 • Armoede interventies en buurtteams

  Vanaf 2021 wordt vanuit buurtteams in Amsterdam ondersteuning gegeven bij armoede en schulden. Om te bespreken hoe dit eruit gaat zien en wat hierin belangrijk is organiseerden De Omslag en de Vrijwilligersacademie dit speciale webinar over Armoede interventies en buurtteams. Lees hier het verslag of kijk naar de video.

  read more

Participation guide for professionals

The Green Wave was action research. All the findings from the De Groene Golf action research can now be found on the “Participation Guide for Professionals” website:https://participatiegids.nl/nl/home.

read more

reaching higher

The website jekuntmeer.nl gives a complete online overview of the possibilities for learning, working and doing in Amsterdam and Utrecht.

read more

social affairs

Social institutions and projects can offer work and day services for lower public costs. What do they need to achieve this? Clients and social service providers!

read more

newsletters

Below you will find an overview of all recently published newsletters. Would you like to receive our newsletters? Please use the form below.

If you'd like to sign up for the newsletter jekuntmeer.nl please click here.

De Omslag | blik op transitie van de inloopvoorziening | 11 mei 2021 De Omslag

read the newsletter

De Omslag | jaaroverzicht 2020 | 29 april 2021 De Omslag

read the newsletter

De Omslag | Wanneer leren we het nu eens? | 28 april 2021 De Omslag

read the newsletter

read all newsletters

tweets

Site by Alsjeblaft!