"It is our aspiration that all people of Amsterdam with disabilities have an opportunity to become participants in our city"

 • 142_1.dgg-slotsessie-slider

  De Groene Golf versterkt participatie professional

  Deze zomer kijken we terug naar de opbrengsten van De Groene Golf: de casuïstiek, werksessies met professionals en een mooie slotsessie. Die opbrengsten gaan we duurzaam ontsluiten voor de hele stad. Lees alles over de laatste Groene Golf.

  read more

 • 141_1.beeld_monitor_2018

  resultaten monitor 2018

  Voor de vierde keer heeft De Omslag de monitor Sociale Firma’s Amsterdam uitgevoerd. Dit jaar deden we dat in het kader van de ontwikkeling van de Sociaal Werkkoepel. De monitor is een peiling van de omvang, personele samenstelling en financieringsstromen van de sociale firma’s en –projecten in Amsterdam.

  read more

 • 138_1.brake-2780659_1920-720x350-slider

  Jekuntmeer.nl vernieuwt

  De website Jekuntmeer.nl geeft in Amsterdam al sinds jaar en dag een vrijwel compleet online overzicht van de mogelijkheden voor leren, werken en doen en hulp in Amsterdam. Alle organisaties voeren hun aanbod zelf in op de website en zorgen ervoor dat de activiteiten, projecten en initiatieven actueel zijn en op een aantrekkelijke manier worden gepresenteerd.

  Vanaf dit voorjaar ontsluit Jekuntmeer.nl in samenwerking met de gemeente ook voor participatie-aanbod voor statushouders en vacatures beschut werk.

  read more

 • 136_1.morocco-3088092_1920

  sociaal werkkoepel

  In de afgelopen twee maanden heeft De Omslag gewerkt aan 23 interviews en een tweetal rondetafelgesprekken rondom het thema Sociaal Werk. Resultaat hiervan is te vinden in de “Rapportage Sociaal Werkkoepel“.

  Vrijwel iedereen die we gesproken hebben is positief over een samenwerking tussen gemeente en sociale firma’s en maatschappelijke organisaties in een Sociaal Werkkoepel die kan leiden tot meer sociaal werk, voor meer mensen uit de doelgroep.

  read more

The Green Wave action research

The Green Wave is an action research. For this focussing experiment, we have created a special project page. The goal of the Green Wave is to come up with structural solutions for barriers to making steps towards participation.

read more

reaching higher

The website jekuntmeer.nl gives a complete online overview of the possibilities for learning, working and doing in Amsterdam, Utrecht, and Leiden.

read more

social affairs

Social institutions and projects can offer work and day services for lower public costs. What do they need to achieve this? Clients and social service providers!

read more

newsletters

Below you will find an overview of all recently published newsletters. Would you like to receive our newsletters? Please use the form below.

If you'd like to sign up for the newsletter jekuntmeer.nl please click here.

De Omslag | special sociale zaken, september 2018 De Omslag

read the newsletter

De Omslag | resultaten monitor 2018, juli 2018 De Omslag

read the newsletter

De Omslag | werken aan participatie, april 2018 De Omslag

read the newsletter

read all newsletters

tweets

calendar of events

29 October 2018 (11:00 – 13:00)

Netwerkbijeenkomst participanten

Location:
WG Plein 289, 1054 SC Amsterdam

read moreclose

1 November 2018 (14:30 – 17:00)

Meet & Greet

Een Meet & Greet is een informele en laagdrempelige bijeenkomst voor alle mensen met een arbeidsbeperking die een stap willen zetten naar betaald werk. Tijdens de Meet & Greet kun je met werkgevers praten over werk en waar je interesses liggen.

In een informele setting kunnen zij vragen stellen, hun ambities delen en zich oriënteren.

Location:
DAS Rechtsbijstand, De Entree 222, Amsterdam

read moreclose

10 December 2018 (11:00 – 13:00)

Netwerkbijeenkomst participanten

Location:
WG Plein 289, 1054 SC Amsterdam

read moreclose

to agenda

Site by Alsjeblaft!