"It is our aspiration that all people of Amsterdam with disabilities have an opportunity to become participants in our city"

week van de participatie is voorbij gevlogen

Hoe kijken we er op terug? Met blijdschap en weemoed. In 12 workshops en 2 webinars gingen we in gesprek met bijna 100 verschillende gasten en meer dan 700 deelnemers. De week is voorbij gevlogen, met alleen maar inspirerende ontmoetingen en kansen om participatie te versterken.

Opvallend vonden we de gemeenschappelijke missie van de betrokken beroepskrachten, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen. Of het nu gaat om werk, leren of ontmoeten, in de buurt of in de stad; overal was voelbaar dat we aan het begin staan van nieuwe werkwijzen om samen op te trekken. We kijken daarom nu al uit naar de volgende editie van de Week van de participatie!

nog even terug?

Zoveel moois willen we natuurlijk bewaren. Daarom werken we nu de verslagen en beeldverslagen uit. We zullen dat de komende tijd toevoegen op participatiegids.nl en informeren alle deelnemers daar uiteraard nog over. Wat je nu al kunt teruglezen en terugkijken:

wanneer leren we het nu eens?

We werken aan verantwoording, maar willen ook vanuit vertrouwen en de relatie werken, kan dat? Daarover gingen we in gesprek met ambtenaren, beroepskrachten en ervaringsdeskundigen. Lees het verslag of kijk het webinar hier terug.

inloop en de sociale basis

In Amsterdam zijn we op weg naar een brede sociale basis. Met inloop voor iedereen; van ouderen tot mensen die te maken hebben met veel problemen. Dat vraagt expertise en samenwerken. Zijn we er klaar voor? Kijk het debat hier terug.

buurtteams ontwikkelen

Vanaf 1 april zijn er buurtteams in Amsterdam, plekken waar Amsterdammers terecht kunnen voor ondersteuning op het gebied van zorg, wonen of werk. Hoe denken en werken ervaringsdeskundigen mee aan deze grote klus? Hoe doe je dat succesvol? Lees het verslag hier terug.

met dank aan!

Het succes van de Week van de participatie was alleen maar mogelijk doordat zoveel mensen en organisaties hebben meegewerkt en hun ervaringen, meningen en tips met ons hebben gedeeld. Heel veel dank daarvoor! De Week van de participatie werd mede mogelijk gemaakt door Stichting De Omslag, Vrijwilligersacademie Amsterdam en gemeente Amsterdam.

Site by Alsjeblaft!