"It is our aspiration that all people of Amsterdam with disabilities have an opportunity to become participants in our city"

Week van de participatie

Wethouder Simone Kukenheim roept je op je aan te melden voor de Week van de participatie van 2 t/m 6 november. Organisaties openen digitaal hun deuren voor een kennismaking, er zijn werk- en inspiratiesessies, je ontmoet je vakgenoten, er zijn pitches, je leert van praktijkvoorbeelden en er is een debat. Meld je snel aan!.

wethouder Simone Kukenheim nodigt je uit
“Deze week helpt om alle mensen, die in het sociaal domein werken en die participatie hoog op de agenda hebben, de verschillende samenwerkingsvormen te laten zien. En dat is heel inspirerend.”

Bekijk het hele interview met wethouder Simone Kukenheim en haar oproep om mee te doen met de Week van de participatie. We kijken uit naar je komst!

kansen vergroten
De Week van de participatie wordt georganiseerd om kansen te vergroten voor Amsterdammers die bekend zijn met extra ondersteuning. Professionals en vrijwilligers spelen hierin een belangrijke rol.

Gedurende één week wordt een inspirerend programma georganiseerd. Diverse routes geven informatie en kennis over allerlei vormen en mogelijkheden van participatie. Professionals en vrijwilligers verkrijgen inzichten, delen kennis met elkaar en zijn weer op de hoogte van (nieuwe) initiatieven. Bezoekers zijn na deze week weer helemaal up-to-date.

programma en inschrijven
Er zijn veel verschillende routes naar participatie. Het vijfdaagse programma is verdeeld over 4 routes : werk, zorg, informeel en cross-over.
De routes vind je ook hier terug in het inspirerende programma. Dus stap uit je comfort zone en maak kennis met alle kansen; schrijf je in!

nieuwsbrief
Geen update missen over het programma? Schrijf je in voor het programma alert en ontvang wekelijks de nieuwsbrief.

smaakt naar meer
Deze week in november is de opmaat naar de volgende Week van de participatie in mei 2021. Zo houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vak.

De Week van de participatie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting De Omslag en de gemeente Amsterdam en alle deelnemende organisaties, powered by de Participatiegids en de Vrijwilligersacademie Amsterdam.

Bekijk hier de flyer-Week-van-de-participatie.pdf.

Site by Alsjeblaft!