“Iedereen heeft een plek in de stad. Zeggenschap over eigen leven, leren, zorg en werk leidt tot een inclusieve samenleving."

jekuntmeer-tours inspirerend en waardevol

Op 4 oktober en op 1 november – de laatste tijdens de Amsterdamse Participatiemarkt – organiseerde De Omslag een flink aantal nieuwe Jekuntmeer-tours voor klantmanagers van W&R en Activering van WPI en werden als zeer waardevol ervaren.

De tours voerden langs een keur (meer dan 20 in totaal) aanbieders van arbeidsmatige dagbesteding en van sociale firma’s in Amsterdam. Het doel? Ontmoeting, wederzijdse kennismaking en uitwisseling van kennis en ervaring.

enkele reacties van deelnemers aan de Jekuntmeer-tours:

“We hadden een mooie mix van klantmanagers (W&R en Activering) die onderling ook weer kennismaakten en kennis uitwisselden. De tours opende onze ogen voor alles wat er in de stad is en werkten daarmee als opfrisser, gaven inspiratie en waren een goede kennismaking.”

“De tours zijn zeer aan te raden. Ik – en mijn collegas – zijn er zeer voor dat deze tours met regelmaat worden georganiseerd, om zo met steeds meer aanbieders in de stad in contact te kunnen komen. Zo kunnen we onze klanten/cliënten een beter en passender aanbod bieden, gericht op de wensen, mogelijkheden en verwachtingen.”

Bij Biologische Bakkerij Iambe verheugde men zich op 1 november om 9.30 uur al op de komst van de bezoekers: “We vinden het heel leuk om mensen te laten zien wat we hier doen en met wie”. Ook bij Recycle Fietsen heerste enthousiasme: “Wij hebben de mooiste werkplek van Amsterdam; die laten we graag zien.”

aan de tours werkten deze firma’s en projecten mee:
Kringloopbedrijf De Lokatie, Restaurant Ctaste, Bakkerij Iambe, Roads Vervoer, Kwekerij Osdorp, Philadelphia Fietsdiensten, Swink Webservices, Milieuwerk Ecocollege, Cre8 sociale venture, Rambler, Scip, Brouwerij De Prael, De Regenboog Groep (Kaarsenmakerij, winkel Colors, de derde Schinkel, de Fietsenmakerij), Recycle Fietsen (Roads), kunstuitleen galerie Beeldend Gesproken, Koeckebackers, Boerderij Landlust (Cordaan), De Waterheuvel: het clubhuis, 50|50 workcenter (Leger des Heils).

Alle mooie plaatsen en projecten van deze firma’s en aanbieders zijn te vinden op Jekuntmeer.nl

nieuwe tours in de maak
We zijn inmiddels drukdoende met de programmering van nieuwe Jekuntmeer-tours, die binnenkort plaats gaan hebben. Aanmelden is nog niet mogelijk, maar uw interesse kenbaar maken wel. Mail naar jekuntmeertour@deomslag.nl.

Site by Alsjeblaft!