“Iedereen verdient een plek in de stad. Zeggenschap over eigen leven, leren, zorg en werk leidt tot een inclusieve samenleving."

Openingswebinar Week van de participatie 2021

Wanneer leren we het nu eens? Met een webinar over vertrouwen en relaties opent de Week van de participatie op maandag 17 mei om 09.30 uur. Want, urgent is het wel; het bieden van tegenmacht tegen al te rechtlijnig rechtmatig- en doelmatigheidsdenken. Hoe raakt het jullie? Heb je ook te maken met botsende waarden? Meld je snel aan!

Onder leiding van Martin Stam (oud lector Outreach Work and Innovation) en Astrid Philips (kwartiermaker) gaan we in gesprek met mensen die meer hierover weten. Met voorbeelden uit de praktijk en ideeën over hoe het zou kunnen werken in buurtteams, met ervaringsdeskundigen, in de sociale basis. Kunnen we het leren? Schrijf je in!

iedere sessie begint in de praktijk
We beginnen bijna iedere sessie met de praktijk: we praten niet óver de mensen die op weg zijn naar participatie, maar mét de mensen die de participatieroute afleggen of afgelegd hebben. Zij vertellen uit eigen ervaring wat er goed gaat, waar het schuurt.

Maar ook: wat de tips zijn ter verbetering. We vragen de diverse experts om te reflecteren op de ervaringen en leermomenten. Zo leren we mèt de mensen uit de praktijk òver die praktijk.

programma
In de Week van de participatie zijn er elke dag 3 of 4 bijeenkomsten waarin we actuele thema’s in het sociale domein beetpakken. Het accent ligt op leren & ontwikkelen: hoe leer je als mens en als organisatie en wat kunnen we leren uit praktijkervaring. Kies de bijeenkomsten waaraan je wilt deelnemen en stel zo je eigen weekprogramma samen.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je nu in.

week van de participatie 2021
De Week van de participatie wordt georganiseerd om de kansen voor mensen om mee te doen te vergroten. De bijeenkomsten van het vierdaagse programma zijn bedoeld voor beroepskrachten en vrijwilligers die werken met kwetsbare groepen in Amsterdam en die meer willen weten over participatie.

geen update missen?
Als eerste het laatste nieuws in je inbox? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

De Week van de participatie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting De Omslag, de Participatiegids, Vrijwilligersacademie Amsterdam en de gemeente Amsterdam.

Site by Alsjeblaft!